طبق داده‌های جدید منتشر شده توسط Future Market Insights (FMI)، بازار سنگ‌های قیمتی در سال ۲۰۲۳ به ارزش ۳۲.۳۸ میلیارد دلار تخمین زده شده است و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۳ به ۵۵.۹۶ میلیارد دلار برسد. به علاوه انتظار می‌رود این بازار از سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۳۳ با نرخ رشد سالانه مرکب (CAGR) 5.6% رشد کند.

بازار سنگ‌های قیمتی ۵۰% از سهم بازار کلی جواهرات و سنگ‌ها را در اختیار دارد.

 

دلیل رشد بازار سنگ‌های قیمتی

 

بازار سنگ‌های قیمتی در سال‌های اخیر رشد ثابتی داشته است. یکی از عوامل اصلی محرک این بازار، افزایش تقاضا برای کالاهای لوکس در میان مصرف‌کنندگان در سراسر جهان است. با افزایش تعداد افرادی که به دنبال محصولات گران‌قیمت هستند، تقاضا برای سنگ‌های قیمتی باکیفیت نیز افزایش یافته است. این بازار به مصرف‌کنندگان؛ تنوعی از جواهرات سنتی مانند الماس تا گوهرسنگ‌های رنگی سنگ ماه تولد را ارائه می‌دهد.

علاقه روزافزون به سنگ‌های قیمتی رنگی و بلورها نیز به رشد بازار کمک کرده است و به ویژه زمرد، یاقوت سرخ و یاقوت کبود در این بازه، تقاضای بیشتری داشته‌اند؛ زیرا مصرف‌کنندگان به دنبال قطعات منحصر به فرد و چشمگیر جواهرات هستند.
این روند فرصت‌های جدیدی را برای تولیدکنندگان و خرده فروشان سنگ‌های قیمتی ایجاد کرده است.

پیشرفت‌های تکنولوژیکی نیز در رشد بازار سنگ‌های قیمتی نقش داشته‌اند. فناوری‌های جدید، تولید سنگ‌های قیمتی باکیفیت را برای تولیدکنندگان آسان‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر کرده‌اند که نیازهای مصرف‌کنندگان را برآورده می‌کند. فناوری‌هایی مانند تکنیک‌های پیشرفته تصویربرداری و روش‌های برش و پرداخت دقیق نیز به کارآمدی زنجیره تأمین کمک کرده‌اند. به علاوه این امر، امکان تبلیغ آسان‌تر و معقول‌تر محصولات را برای تولیدکنندگان فراهم کرده است.

محبوبیت روزافزون الماس‌های آزمایشگاهی و سایر سنگ‌های قیمتی مصنوعی، فرصت‌هایی را برای تولیدکنندگان فراهم می‌کند تا به بازارهای جدید وارد شوند و گزینه‌های مقرون‌به‌صرفه بیشتری را به مصرف‌کنندگان ارائه دهند.

 

مشخصات

جزئیات

ارزش بازار سنگ‌های قیمتی (۲۰۲۳)۳۲.۳۸ میلیارد دلار آمریکا
ارزش پیش‌بینی‌شده بازار سنگ‌های قیمتی (۲۰۳۳)۵۵.۹۶ میلیارد دلار آمریکا
CAGR پیش‌بینی‌شده بازار سنگ‌های قیمتی (۲۰۲۳ تا ۲۰۳۳)

۵.۶%

همچنین پیشرفت‌های جدیدی که در بازار رخ داده است که شامل توسعه برخی عوامل مانند تمرکز طراحان مد بر توسعه محصولات نوآورانه جواهرات و همچنین خلق سنگ‌های قیمتی نوظهور و جواهرات است که به رشد بازار سنگ‌های قیمتی کمک می‌کنند.

 

در سال ۲۰۲۱، Gemfields از زمرد باکیفیت بالای خود، Chipembele زمرد کرگدن، رونمایی کرد. این گوهر باشکوه در حراج بعدی زمرد Gemfields به حراج گذاشته خواهد شد و بخشی از عواید آن به برنامه حفاظت شمال لوآنگوا در زامبیا اختصاص خواهد یافت.

 

 بازار سنگ‌های قیمتی: چشم‌انداز سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۳۳ در مقایسه با فروش ثبت شده در سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲

پیش‌بینی می‌شود بازار سنگ‌های قیمتی در بازه زمانی ۲۰۲۳ تا ۲۰۳۳ با نرخ رشد سالانه مرکب (CAGR) 5.6 درصد رشد کند. این عدد در مقایسه با نرخ رشد ۴.۱ درصدی در دوره ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ و نرخ رشد ۵.۲ درصدی در سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ قرار دارد.

بازار سنگ‌های قیمتی در حال حاضر شاهد رشد سریعی است. محبوبیت روزافزون سنگ‌های قیمتی کمتر شناخته شده، این بازار را رونق می‌بخشد. در حالی که الماس‌ها همچنان تقاضای بالایی دارند، سنگ‌های قیمتی دیگری مانند اوپال، توپاز، الکساندریت و تانزانیت نیز در بازار محبوبیت پیدا می‌کنند که انتظار می‌رود به مصرف رو به رشد سنگ‌های قیمتی کمک کند.

همچنین بازار جواهرات و سنگ‌های قیمتی به دلیل افزایش درآمد افراد و همچنین افزایش استفاده از زیورآلات، رشد چشمگیری داشته است. علاوه بر این مورد، انتظار می‌رود عواملی مانند افزایش علاقه به سنگ‌های قیمتی و گسترش استفاده از سنگ‌های قیمتی رنگی در جواهرات، زیورآلات و سایر اکسسوری‌ها؛ بر رشد بازار تأثیر مثبت بگذارند.

 

چگونه تقاضا برای سنگ‌های قیمتی رنگی در میان مصرف‌کنندگان جوان افزایش می‌یابد؟

 

در آینده نزدیک، شاهد تقاضای قابل توجهی از کشورهای چین و ایالات متحده برای سنگ‌های قیمتی رنگی خواهیم بود. طبق موسسه حکمرانی منابع طبیعی، محبوبیت سنگ‌های قیمتی رنگی در سال‌های اخیر افزایش یافته است. با این حال، قیمت سنگ‌های قیمتی رنگی در دهه گذشته ۱۰۰ درصد افزایش یافته است و مصرف‌کنندگان به جای الماس؛ علاقه‌مند به خرید سنگ‌های قیمتی رنگی هستند.

 

کشورسهم بازار در منطقه، ۲۰۲۲
ایالات متحده۸۴.۱٪
چین۲۸.۴٪
هند۳۱.۶٪
ژاپن۳۵.۳٪
آلمان۱۵.۲٪

سنگ‌های قیمتی رنگی در میان خریداران جوان در سراسر جهان محبوبیت پیدا می‌کنند، زیرا قیمت مناسب و منحصر به فرد از عوامل مهمی هستند که توسط خریداران جوان در نظر گرفته می‌شوند.

 

چه عاملی باعث تقاضای زیاد کشور چین برای سنگ‌های قیمتی کمیاب است؟

 

چین در چند دهه گذشته شاهد رونق اقتصادی قابل توجهی بوده است. جمعیت رو به رشد در طبقه متوسط، تقاضای بالایی را برای کالاهای لوکس از جمله سنگ‌های قیمتی به همراه داشته است.

همچنین اهمیت فرهنگی سنگ‌های قیمتی در چین نقش مهمی در تقاضای  مردم این کشور برای سنگ‌های قیمتی کمیاب است. بسیاری از مردم در چین به خواص درمانی سنگ‌های قیمتی اعتقاد دارند و از آن‌ها برای اهداف معنوی استفاده می‌کنند. علاوه بر این مورد، برخی از سنگ‌های قیمتی در چین اهمیت فرهنگی نیز دارند. به عنوان مثال، یشم به عنوان نمادی از شانس، ثروت و طول عمر شناخته می‌شود.

 

بازار سنگ‌های قیمتی و کریستال در چین رشد چشمگیری داشته است. با توجه به ویژگی‌های منحصر به فرد و ارزش درک شده آن‌ها، مشتریان به طور فزاینده‌ای جواهرات ساخته شده از سنگ‌های قیمتی و کریستال را ترجیح می‌دهند. به عنوان مثال، حلقه‌های ساخته شده از سنگ‌های قیمتی به یک انتخاب محبوب برای حلقه‌های نامزدی در چین تبدیل شده‌اند؛ زیرا مقرون به صرفه هستند. بنابراین، بازار حلقه‌های سنگ‌های قیمتی در این کشور به طور قابل توجهی در حال رشد است.

چین علاوه بر بازار داخلی، حضور خود را در بازار جهانی سنگ‌های قیمتی گسترش داده است. این کشور با بیش از ۸۰ درصد تولید جهانی سنگ‌های قیمتی پردازش شده، بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده سنگ‌های قیمتی پردازش شده در جهان است.

 

تأثیر باورهای اجتماعی رایج در هند در مورد استفاده از سنگ‌های قیمتی رنگی خاص

 

انتظار می‌رود که بازار هند با نرخ رشد چشمگیری همراه باشد. این بازار توسط باورهای اجتماعی رایج در مورد استفاده از سنگ‌های قیمتی رنگی خاص هدایت می‌شود.

در بازار هند، باورهای اجتماعی موجود در مورد استفاده از سنگ‌های رنگی خاص، تأثیر قابل توجهی بر درک خرید مصرف‌کنندگان دارند. علاوه بر این مورد، سنگ‌های قیمتی همچنان به عنوان نمادی لوکس بودن شناخته می‌شوند، که همین امر توضیح می‌دهد که چرا امروزه هنوز هم به طور گسترده از این نوع سنگ‌ها استفاده می‌شوند. چنین باورها و درک اجتماعی در مورد سنگ‌های قیمتی ممکن است راه را برای افزایش تقاضا در هند هموار کند.

بازار سنگ‌های قیمتی هند قرن‌هاست که وجود دارد. هند خانه‌ی انواع مختلفی از سنگ‌های قیمتی است و همچنین به خاطر هنرمندان ماهر خود شناخته می‌شود. الماس یکی از سنگ‌های قیمتی بسیار ارزشمند در هند است.

تجارت طلا و الماس هند در سال ۲۰۲۱، ۱۴% از کل صادرات کالاهای کشور و ۷.۵% از تولید ناخالص داخلی هند را تشکیل داد. اخیراً، دولت اقدامات مختلفی را برای تشویق سرمایه‌گذاری و بهبود فناوری و مهارت‌ها برای تبلیغ “برند هند” در خارج از کشور انجام داده است. همچنین دولت هند اجازه سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی ۱۰۰% در این صنعت را تحت روش خودکار داده است، به این معنی که نه سرمایه‌گذار خارجی و نه کسب‌وکار هندی نیاز به درخواست مجوز قبلی از بانک مرکزی یا دولت هند را خواهند داشت.

 

آینده بازار سنگ‌های قیمتی ژاپن و نحوه تکامل آن چیست؟

 

بازار سنگ‌های قیمتی در ژاپن یک صنعت پر رونق است و مدت‌هاست در میراث ملی و فرهنگ این کشور ریشه دوانده است. مرواریدها از جمله انواع محبوب سنگ‌های قیمتی در بازار ژاپن هستند. ژاپن به خاطر مرواریدهای آکویا با کیفیت بالا شناخته شده است. این نوع مروارید به خاطر درخشندگی، شکل گرد و رنگ سفید خود ارزشمند است.

جواهرفروشان در ژاپن در روش برش منحصر به فرد سنگ‌های قیمتی از منطقه‌ای به نام “کوشو کیسکی کیریکو” متخصص هستند.. به عنوان مثال، یاقوت‌ها معمولاً از سریلانکا و برمه تهیه می‌شوند و در ژاپن برش و صیقل داده می‌شوند.

تغییرات در ترجیحات و رفتار مصرف‌کنندگان احتمالاً بر تقاضا برای سنگ‌های قیمتی در ژاپن نیز تأثیر خواهند گذاشت. به عنوان مثال، یک روند رو به رشد به سمت سنگ‌های قیمتی آزمایشگاهی وجود دارد. این سنگ‌ها در یک محیط کنترل‌شده تولید می‌شوند و خواص فیزیکی و شیمیایی مشابه سنگ‌های قیمتی طبیعی دارند. سنگ‌های قیمتی آزمایشگاهی معمولاً ارزان‌تر از سنگ‌های قیمتی طبیعی هستند. بنابراین، این سنگ‌ها در بین مصرف‌کنندگان ژاپن محبوبیت بیشتری پیدا می‌کنند.

 

چرا تقاضا برای سنگ‌های قیمتی در فرانسه بالاست؟

 

طبق پیش‌بینی‌های Future Market Insights، اروپا در این دهه‌ی پیش رو یکی از بازارهای جذاب خواهد بود. زنان به طور فزاینده‌ای به فرصت‌های شغلی جدید روی می‌آورند و افزایش استاندارد زندگی و آموزش، فرصت‌های درآمدی جدیدی را در فرانسه ایجاد کرده است. بنابراین، انتظار می‌رود که افزایش سریع قدرت خرید زنان در آینده نزدیک، رشد تقاضا برای سنگ‌های قیمتی را بیشتر کرده و فرصت‌هایی را برای بازیگران جهانی فراهم ‌کند تا سنگ‌های جذاب و نوآورانه جدیدی را به بازار فرانسه بیاورند.

 

جواهرسازان در آلمان چگونه از شیوه‌های پایدار در تأمین و تولید سنگ‌های قیمتی استفاده می‌کنند؟

 

آلمان یکی از کشورهای پیشرو در اروپا در زمینه بازار سنگ‌های قیمتی است. این کشور دارای تاریخ غنی از استخراج و تجارت سنگ‌های قیمتی است که به قرن‌ها پیش باز می‌گردد. صنعت سنگ‌های قیمتی در آلمان بخش مهمی از اقتصاد این کشور است. بازار جواهرات الماسی در آلمان یکی از بخش‌های سودآور بازار سنگ‌های قیمتی است و آلمان میزبان چندین تاجر الماس معروف است.

یکی از بازارهای کلیدی در بازار سنگ‌های قیمتی آلمان، آیدار-اوبرشتاین است. این شهر کوچک که در جنوب غربی آلمان واقع شده است، بیش از ۵۰۰ سال است که به عنوان «پایتخت سنگ‌های قیمتی» شناخته می‌شود. موقعیت این شهر بسیار مهم است؛ زیرا بر روی یک بستر سنگی زمین‌شناسی از عقیق، جاسپر و کوارتز قرار دارد و آن را به مکانی ایده‌آل برای استخراج و برش سنگ‌های قیمتی تبدیل می‌کند. در حال حاضر، آیدار-اوبرشتاین بیش از ۱۰۰ تاجر و برش‌کار سنگ‌های قیمتی دارد و این شهر را به مرکز پیشرو سنگ‌های قیمتی در اروپا تبدیل کرده است.

جواهرسازان در آلمان به طور فعال از شیوه‌های پایدار در تأمین و تولید سنگ‌های قیمتی استفاده می‌کنند. آن‌ها رویکردی فعال در زمینه تأمین مسئولانه و شیوه‌های تجاری اخلاقی اتخاذ می‌کنند. چندین جواهرساز مستقیماً با تأمین‌کنندگان همکاری می‌کنند که می‌توانند مدرک تعهد خود به تأمین مسئولانه را نشان دهند تا تضمین کرده که سنگ‌های قیمتی آن‌ها به صورت اخلاقی تأمین می‌شوند. آن‌ها همچنین اقداماتی را برای اطمینان از رعایت استانداردهای سختگیرانه کار و محیط زیست توسط تأمین‌کنندگان خود انجام می‌دهند.

 

چرا تقاضا برای الماس بیشتر از سایر سنگ‌ها است؟

 

الماس از گذشته با تجمل و موقعیت اجتماعی مرتبط بوده است و اغلب به عنوان نمادی از عشق و تعهد درک می‌شود. این امر منجر به یک هنجار فرهنگی و اجتماعی در مورد هدیه دادن جواهرات الماس برای مناسبت‌های خاص مانند نامزدی، عروسی و سایر رویدادها شده است.

کمپین‌های بازاریابی و تبلیغاتی بازار جواهرات الماس در ایجاد این ایده که الماس‌ها گران‌بها و جذاب هستند، بسیار موفق بوده‌اند و کمیابی الماس نیز به ارزش و تقاضای آن‌ها کمک کرده است.

الماس‌ها بسیار نادر هستند و فقط در برخی مناطق جهان یافت می‌شوند. کمیابی آن همراه با تقاضای ایجاد شده و بازاریابی منجر به قیمت‌گذاری بالا و تقاضای مداوم برای الماس شده است.


چرا تقاضا برای سنگ‌های قیمتی مصنوعی یک امر کلیدی است؟

 

سنگ‌های قیمتی مصنوعی نسبت به سنگ‌های قیمتی طبیعی مقرون به صرفه‌تر هستند، به همین دلیل تقاضای آن‌ها در بازار نسبت به سنگ‌های قیمتی طبیعی بیشتر است. در نتیجه، آن‌ها می‌توانند با قیمت پایین‌تری ارائه شوند و آن‌ها را برای طیف گسترده‌تری از مشتریان مقرون به صرفه‌تر کنند.

همچنین ملاحظات اخلاقی در مورد استخراج و تولید سنگ‌های قیمتی طبیعی وجود دارد. بسیاری از مصرف‌کنندگان، نگران تأثیر استخراج این نوع سنگ‌ها بر محیط زیست هستند. برعکس، سنگ‌های قیمتی مصنوعی در یک محیط کنترل‌شده تولید می‌شوند و این نگرانی‌های اخلاقی را ندارند.
این عوامل سنگ‌های قیمتی مصنوعی را به یک منبع مهم درآمد برای بازار سنگ‌های قیمتی تبدیل می‌کنند.

 

چگونه صنعت جواهرات و زیورآلات یک بخش برجسته در کاربرد نهایی گوهرسنگ‌ها است؟

 

از نظر کاربرد نهایی، بخش جواهرات و زیورآلات به دلیل وجود تنوع‌های مختلف سنگ‌های قیمتی مانند یاقوت کبود، یاقوت سرخ، زمرد و سایر سنگ‌ها؛ سهم عظیمی در صنعت از نظر درآمد به خود اختصاص می‌دهد که به گزینه‌های محبوب برای حلقه‌های ازدواج تبدیل شده‌اند. علاوه بر این مورد، انتظار می‌رود که افزایش تقاضا برای جواهرات سنگ‌های قیمتی مانند آویزها، دستبندها و گردنبند در بخش خرده فروشی به رشد بازار کمک کند.

 

چشم‌انداز رقابتی بازار سنگ‌های قیمتی

 

بازیکنان کلیدی و استارت‌آپ‌های بازار سنگ‌های قیمتی؛ به طور پویا در فعالیت‌های مختلفی برای پیشبرد رشد و نوآوری در این صنعت مشارکت می‌کنند. آن‌ها روش‌های جدیدی برای تأمین و استخراج پایدار و اخلاقی سنگ‌های قیمتی را بررسی می‌کنند و در عین حال فناوری‌های پیشرفته‌ای را برای افزایش کیفیت و ارزش سنگ‌های قیمتی توسعه می‌دهند.

در حال حاضر چندین کسب‌وکار؛ اولویت بالایی برای نوآوری محصول قائل هستند و برش‌ها، رنگ‌ها و الگوهای جدید و متمایزی از سنگ‌های قیمتی را برای جذب مخاطبان گسترده ایجاد می‌کنند. همچنین چندین شرکت با مواد غیرمعمول آزمایشاتی انجام داده‌اند تا جایگزین‌های سنگ‌های قیمتی سازگار با محیط زیست و پایدار را ایجاد کنند.

بسیاری از شرکت‌ها از فناوری بلاک چین برای ایجاد یک زنجیره تأمین شفاف استفاده می‌کنند. این امر به مشتریان اجازه می‌دهد تا منشأ و مسیر سنگ قیمتی را از معدن تا بازار ردیابی کنند که این  موضوع به اطمینان از تأمین مسئولانه و تجارت اخلاقی سنگ‌های قیمتی کمک می‌کند.

برخی از شرکت‌ها در فناوری‌های پیشرفته برش و صیقل دادن سنگ‌های قیمتی سرمایه‌گذاری می‌کنند تا دقت و صحت برش‌ها را بهبود بخشند. در نتیجه، سنگ‌های قیمتی با عملکرد و ارزش بالاتری تولید می‌شوند و از درجه کیفی بهتری برخوردار هستند.

استارت‌آپ‌ها و بازیکنان پیشرو بازار همچنین از بازاریابی دیجیتال و پلتفرم‌های تجارت الکترونیک برای گسترش دسترسی به مشتریان خود استفاده می‌کنند. آن‌ها بازارهای آنلاین ایجاد می‌کنند که سنگ‌های قیمتی مختلف و همچنین گزینه‌های سفارشی را برای بهبود تجربه مشتری ارائه می‌دهند.

برخی از شرکت‌ها حتی با طراحان مد همکاری می‌کنند تا مجموعه‌های سفارشی با سنگ‌های قیمتی منحصر به فرد یا طرح‌های پیشگامانه را ایجاد کنند.

 

بازار سنگ‌های قیمتی بر اساس دسته‌ها

 

  • بر اساس نوع محصول:

الماس، زمرد، یاقوت سرخ، یاقوت کبود، الکساندریت، توپاز، و سایر..

  • بر اساس کاربرد نهایی:

جواهرات و زیورآلات، دستبندها، گردنبندها، آویزها، گوشواره‌ها، حلقه‌ها، پابندها، سینه ریز، هنرهای لوکس و غیره

  • بر اساس فرم محصول:

طبیعی، مصنوعی

  • بر اساس منطقه:

آمریکای شمالی، آمریکای لاتین، اروپا، شرق آسیا، جنوب آسیا، اقیانوسیه، خاورمیانه و آفریقا

 

سوالات متداول در رابطه به بازار سنگ‌های قیمتی

 

بازار سنگ‌های قیمتی چقدر بزرگ است؟

ارزش بازار در سال ۲۰۲۳، ۳۲.۳۸ میلیارد دلار آمریکا تخمین زده می‌شود.

چشم‌انداز رشد پیش‌بینی شده برای بازار سنگ‌های قیمتی چیست؟

انتظار می‌رود که بازار با نرخ رشد مرکب سالانه ۵.۶% تا سال ۲۰۳۳ رشد کند.

چه عاملی فروش سنگ‌های قیمتی را هدایت می‌کند؟

استفاده آیینی از زیورآلات در مراسم تشریفاتی.

کدام روند برتر،‌ بازار سنگ‌های قیمتی را هدایت می‌کند؟

علاقه روزافزون به الماس‌های مصنوعی و آزمایشگاهی، روند پیش‌بینی را تعیین می‌کند.

کدام فرصت‌ها دامنه فعالیت بازیگران بازار را گسترش می‌دهند؟

بخش جواهرات مد، تقاضا برای سنگ‌های قیمتی را افزایش می‌دهد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *